torsdag, januar 04, 2007

Pattedyr

Har funderet lidt...

Burde hunde, katte m.v. ikke have en navle?

- og hey, godt nytår til jer derude :-)

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Alle pattedyr, der fødes af deres mor med en navnestreng har en navle. (Næbdyret er vist også et pattedyr, men fødes i et æg og har derfor ingen navle, fordi den ikke fødes med navlestreng...) Anyway!
Navlen visner bare, falder af og gror sammen på en anden måde end ved mennesker.

Men gad vide, om man ikke kunne se et lille ar eller en slags navle, hvis man barberede sin kat, hund, kanin, hest...?

Ører, hale, hænder, kropsbehåring osv. ser jo også forskelligt ud efter, hvilken art dyr man tilhører...

4:12 PM  
Blogger Amocca said...

hvordan kan man være et pattedyr hvis man fødes i et æg? er det ikke netop en af de ting der er ved pattedyr? at de føder levende unger og giver dem die?

Jeg synes ikke man skal barbere sin hund / kat / hest - selvom jeg egentlig gerne ville vide om teorien om et navlear inde under pelsen er sand?

2:42 PM  
Anonymous Anonym said...

Der er en på det hundeforum jeg kommer på, der har en hårløs hund - måske jeg skal spørge hende :)

Men ja - de har da navler de der vapsere - de kan ihvertfald få navlebrok som små ... og så må der jo være en navle der kan brokke ...

Freudika

12:13 AM  
Anonymous Anonym said...

Pattedyr karakteriseres ikke af at føde levende unger eller ved at have pels, som mange ellers sikkert har lært i skolen - men ved at have patter! Deraf navnet.
Næbdyr har så ikke engang rigtige patter, men de har mælkekirtler. Og det er mælkekirtlerne som er det der virkelig adskiller pattedyrene fra andre dyr.

Man burde kunne se det på mange korthårede hunde også, de er som regel ikke så behårede på maven.

1:14 PM  
Anonymous Anonym said...

Jeg har hunde, og de har alle navler - end of discussion! Det ligner et lille slags ar. Der findes også en sygdom, navlebrok, og det får hunde ind imellem.. fordi de har en navle, jo :o)

11:16 PM  
Blogger Frandse said...

Jeg kan huske fra vores golden at den havde navle - faktisk kunne der godt samle sig skidt i den, så den blev sort og måtte vaskes:-)

4:24 PM  
Blogger knockmeup said...

OK, jeg ved godt at du ikke har skrevet her i.. hvad.. årevis?! Men jeg er nødt til at gøre et eller andet. For jeg har lige læst noget. SNOWIE ER GRAVID. I'll be damned. Det har jeg det rigtig godt med. Tillykke og et stort kram

10:33 PM  

Send en kommentar

<< Home