søndag, november 16, 2008

Chit klip chat klip vs. klip klip klip

Jeg er elendig udi disciplinen smalltalk.

Det skinner ikke så meget igennem i det daglige, hvor jeg ikke mænger mig med professionelle smalltalkere, men hos frisøren bliver det lysende klart, præcis hvor elendig jeg rent faktisk er til det.

Den nyudklækkede frisør prøver selvfølgelig det bedste, de har lært hende på frisørakademiet, for at få mig til at åbne op for godterne, og jeg har alle muligheder i verden for at lette mit forkrampede hjerte, men jeg svarer kun ganske kort på hendes automatiske hv-spørgsmål.

I stedet retter jeg blikket mod de krøllede, kulørte blade, som er blevet placeret foran mig sammen med en kop bitter, lunken the, mens jeg intenst lytter til de andre samtaler i salonen. Gang på gang bliver jeg overrasket over, hvor vidt omkring samtalerne når under en hurtig studsning. Folk taler jo med frisøren, som om de har kendt hinanden altid. Som om de er bedste veninder siddende i hver sin ende af sofaen med en god flaske vin i mellem sig. De bruger masser af små fine klister-ord og formår uden nogen kvaler overhovedet at kæde adskillige sætninger sammen til lange og medrivende historier, som åbenlyst bjergtager lytteren.

Jeg - derimod - gør mig mere i hurtige og kække bemærkninger. De flyver til gengæld ud af mig i hobetal og er ofte krydret med et pift af ironi. Jeg lytter og observerer, og serveres der en vaks lille anretning. Men at strikke en komplet menu sammen, det er jeg altså ikke god til...

Det er sværere og sværere at overbevise mig selv om, at smalltalk kun består af overfladiske ligegyldigheder. Det erfarer jeg jo hos frisøren, når mine øjne lader som om, de læser, mens mine ører skabshører historier om både sexliv, utroskab, svigermødre, økonomi, børn og andre saftige emner. Jeg er dog ikke helt sikker på, at jeg har fanget fidusen med at dele så intime detaljer om sin person med forholdsvis fremmede mennesker - men måske er det i virkeligheden befriende?

Min fascination af smalltalk er vokset med årene, og jeg vil faktisk rigtig gerne kunne mestre det...

Hvad med dig?

7 Comments:

Blogger Amocca said...

Jeg kan ikke small-talke! I det hele taget har jeg mange kvaler med overhovedet at tale med folk jeg ikke kender... hmm.... Det er en af grundene til at jeg HADER at gå til frisøren....

8:50 PM  
Blogger QVINDEN said...

Hader at snakke med frisøren .... jeg er der for at slappe af - få håret ordnet og bestemt ikke for at få endevendt mit liv foran en 24-årig frisør.

8:24 AM  
Anonymous Anonym said...

Har det præcis som dig
men kan nu godt lide at være ved frisør, til læge (i venteværelset) og køre i bus/tog osv.
-for jeg er tisse nysgerrig!!!! ;o)
yours AMor

11:04 AM  
Anonymous Anonym said...

Jeg sætter mig altid ned med mit jeg gider overhovedet ikke snakke stoneface. Hvis det ikke virker gør jeg dem opmærksomme på at jeg betaler for at klippe ikke snakke. Sure løg - ikke sandt?

2:56 PM  
Anonymous Anonym said...

Der er noget galt med din kommenatarfunktion. Den kommer med den fejl selvom den har postet kommentaren

2:57 PM  
Blogger knockmeup said...

Jeg nærer en sådan modvilje mod frisørsnak at jeg altid har ekstremt vanskeligt ved at tage mig sammen til at blive klippet. Er det ironisk at netop vi bloggere dele dette small-talk handicap?

9:42 PM  
Blogger Diana said...

Jeg kan heller ikke på nogen måde smalltalke og ligesom dig bildt mig ind, at det alligevel var alt for overfladisk *G*. Men ja, illusionerne er da begyndt at krakelere og jeg ville gerne mestre kunsten.

6:59 PM  

Send en kommentar

<< Home