fredag, maj 05, 2006

Hvordan man undgår at skulle i IKEA

Det er ingen hemmelighed, at det, der har trukket mest i mig, for jævnligt at komme i IKEA, er deres fantastiske Svenske Köttbullar. Det ville ikke være at gå over stregen at sige, at jeg gennem de seneste 7 år nærmest har opbygget en slags afhængighed af dem... En vaskeægte craving, der kunne sende mig i IKEA udelukkende med indtag af Svenske Köttbullar for øje.

Nu kan turen til IKEA dog spares, da jeg har fundet hemmeligheden, og den vil jeg (som det smukke og hjertevarme menneske, jeg er) gerne dele med jer:

Bollerne:
500 g. hakket kalv og flæsk
1-2 mellemstore kogte kartofler
½ løg
1½ tsk. salt
1 æg
¾ tsk. malet allehånde
1½ dl. fløde 18%
Smør til stegning

Saucen:
3 dl. kraft fra panden
3/4 oksekødsbouillonterning
2 spsk. hvedemel
1 dl. mælk
1 spsk.soja
1 dl. fløde 18%

This is how you do it:
Skræl og riv de kogte kartofler på rivejernets grove side. Pil og hak løget fint og svits det gyldent i smør på panden. Rør farsen godt sammen med revne kartofler, svitset løg, æg, fløde og krydderier. Rul små fine runde kødboller, steg dem brune i smør. Kom kødbollerne i et serveringsfad og hold dem varme i ovnen.

Kom 3 dl vand på panden, rør godt rundt og skrab panden i bunden. Opløs bouillonterningen i vandet. Pisk mælk sammen med hvedemel til en jævning og pisk den ned i kraften på panden. Smag til med soja og rør til sidst lidt fløde i.

Serveres med kartofler og tyttebærsyltetøj.

For fa'en altså. PRØV DET! Hvis engle prøvede det, er jeg sikker på, at al Philadelphia øjeblikket ville blive losset ud af himlen!

Hermed slut på Snowies Køkken.